Lipsa unei politici europene coerente pentru imigratie este o problema din ce in ce mai mare, atat pentru statele europene, care sunt luate cu asalt de valuri de africani in cautarea unei vieti mai bune, cat si pentru acestia din urma, care isi pun zilnic viata in pericol atunci cand incearca sa patrunda pe teritoriul european.
Singura solutie la care recurg deocamdata statele europene, in lipsa unui acord satisfacator la nivel european, este reprezentata de pacturile bilaterale intre state UE si statele africane de unde provin imigrantii. Ultima intelegere de acest gen este intre Spania si Senegal, si se refera la o cooperare transfrontaliera marina, pentru controlarea apelor care despart cele doua tari. Discutii similare mai au loc in prezent intre Italia si Libia, avand tot scopul declarat de a mai stavili valurile de nord-africani care cauta in fiecare zi sa patrunda pe insula italiana Lampedusa.

Chiar daca incheie aceste tratate bilaterale, guvernele europene insista ca numai o solutie mai ampla la nivel european poate reprezenta o adevarata solutie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.