Guvernul ungar va decide la sfarsitul lunii noiembrie conditiile pe care le va impune pentru accesul muncitorilor din Romania si Bulgaria pe piata muncii din Ungaria, a declarat directorul general din Ministerul Muncii ungar, Maria Lado informeaza NewsIn.

Oficialul ungar a spus ca, din Romania, au sosit anual in mod legal 30-40 de mii de lucratori, in special pentru constructii si alimentatie publica, iar numarul celor angajati ilegal este apreciat la peste 100 de mii. in primul semestru din acest an au fost eliberate 32.500 de autorizatii de munca, din care cca 2.000 pentru munci intelectuale.

Problema libertatii pietii muncii din Ungaria este si o chestiune politica, datorita existentei comunitatilor minoritare maghiare din tarile vecine, din randul carora exista o migratie naturala insemnata spre Ungaria.

Autoritatile de la Londra si-au anuntat intentia de a impune cote muncitorilor imigranti romani, intrucat numarul estimat sa ajunga in Marea Britanie dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, 300.000 de persoane, ar putea duce la colapsul sistemului public britanic. in plus, imigrantii ar fi o posibila sursa de infractionalitate, iar Marea Britanie a alcatuit deja o lista cu 40.000 de cetateni romani si bulgari onsiderati indezirabili pe teritoriul britanic.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.