Politistii germani au arestat, sambata, un student libanez suspectat ca, la sfarsitul lui iulie, ar fi transportat impreuna cu un complice bombe pentru a comite atentate in doua gari din aceasta tara.
Potrivit presei germane, barbatul a fost arestat gratie unor "indicii concrete, parvenite de la un serviciu de informatie strain", neprecizat. Doua incarcaturi explozive au fost descoperite in data de 31 iulie in trenuri aflate in garile din Koblenz (sud-vest) si Dortmund (vest). Cele doua bombe urmau sa explodeze in acelasi moment si ar fi putut provoca pagube "al caror impact ar fi fost inimaginabil", a declarat seful politiei federale germane, Jorg Ziercke. La randul sau, cancelarul german Angela Merkel (foto) a calificat arestarea tanarului drept un "mare succes in lupta impotriva terorismului", a precizat purtatorul de cuvant adjunct al guvernului.

Teama de atentate s-a extins apoi in intreaga tara. Gara centrala a orasului german Hamburg a fost redeschisa dupa ce accesul publicului fusese interzis mai multe ore in urma unei alerte despre un posibil atentat cu bomba. Alarma a fost falsa. Gara Kiel a fost, de asemenea, inchisa cinci ore, dupa arestarea studentului libanez in cadrul anchetei desfasurate asupra amplasarii a doua bombe descoperite la sfarsitul lunii iulie in trenuri aflate la peron, in garile din Dortmund si Coblentz. Politia cauta in continuare un al doilea suspect, filmat - ca si primul - de camerele video de monitorizare a traficului, in timp ce urca in tren cu una din valizele respective.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.