Producatorii de tigari nu vor mai putea posta mentiunea "light" pe pachetele de tigari, deoarece, timp de zeci de ani, au mintit in privinta efectelor nocive ale tutunului, conform deciziei unui judecator federal american, transmite AFP, citat de NewsIn. "In pofida faptului ca in interior se recunostea acest fapt, aparatorii fabricantilor de tigari au negat public si au minimalizat pericolele fumatului timp de zeci de ani", a declarat judecatoarea Gladys Kessler, care a dat curs avizului Guvernului potrivit caruia in prezent este incontestabil ca fumatul provoaca boli care cauzeaza moartea.

Astfel, de la 1 ianuarie 2007 fabricantii de tigari nu vor mai avea voie sa utilizeze anumiti termeni in reclamele lor si pe pachetele cu tigari. Termenii interzisi sunt "light", "ultralight", "natural" sau "continut redus de gudron", precum si orice termen care ar putea sugera ca o anumita marca de tigari ar putea prezenta "un risc mai mic pentru sanatate". De asemenea, fabricantii vor fi obligati sa publice pe pachetele de tigari, pe paginile de Internet si in editiile de duminica ale mai multor mari publicatii americane, "corecturi" prin care sa fie statuate clar pericolele fumatului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.