Mirvish a precizat ca se stia deja ca nitrozaminele (grup chimic rezultat din contactul intre nitritii utilizati pentru conservarea alimentelor si aminele provenite din descompunerea carnii) sint capabile sa altereze materialul genetic si sa provoace cancer. Extractul apos din hot dog a fost pus in contact cu o bacterie, salmonella, care a suferit imediat o mutatie importanta in codul sau genetic. "Capacitatea mutagena a solutiei purificata de nitrozamine combinata cu nitriti poate explica legatura dintre consumul de produse din carne conservata cu ajutorul nitritilor si cauzele cancerului de colon", a conchis Mirvish. Acesta doreste sa obtina rezultate mai detaliate, bazindu-se pe experimente realizate pe soareci. "Daca demonstram ca metoda de preparare a hot dog-ului este gresita, poate se va schimba ceva", a declarat profesorul.
Despre autor:
Sursa: 7plus.ro
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Transformă-ți grădina într-un paradis: 10 obiecte de decor potrivite pentru...
Sursa: garbo.ro
-
Premieră pentru Revolut: Lansează refinanțarea creditelor
Sursa: futurebanking.ro
-
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în bărbații cu...
Sursa: kudika.ro
-
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: Nu îmi pun...
Sursa: wall-street.ro