Consumul regulat de hot dog poate provoca mutatii genetice, cunoscute a fi responsabile pentru aparitia diverselor tipuri de cancer, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani de la Centrul medical al Universitatii din Nebraska, transmite AFP. Cercetatorul chimist Sidney Mirvish, coordonatorul acestui studiu, a declarat: "Am extras din cirnati de hot dog produsi de diverse companii o solutie apoasa purificata pe care am combinat-o cu nitriti pentru a obtine un extract concentrat in nitrozamine".

Mirvish a precizat ca se stia deja ca nitrozaminele (grup chimic rezultat din contactul intre nitritii utilizati pentru conservarea alimentelor si aminele provenite din descompunerea carnii) sint capabile sa altereze materialul genetic si sa provoace cancer. Extractul apos din hot dog a fost pus in contact cu o bacterie, salmonella, care a suferit imediat o mutatie importanta in codul sau genetic. "Capacitatea mutagena a solutiei purificata de nitrozamine combinata cu nitriti poate explica legatura dintre consumul de produse din carne conservata cu ajutorul nitritilor si cauzele cancerului de colon", a conchis Mirvish. Acesta doreste sa obtina rezultate mai detaliate, bazindu-se pe experimente realizate pe soareci. "Daca demonstram ca metoda de preparare a hot dog-ului este gresita, poate se va schimba ceva", a declarat profesorul.

Sursa: 7plus.ro



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.