Ipoteza otravirii liderului palestinian a fost exclusa de medicii francezi care l-au ingrijit in ultimele sale zile de viata
Presedintele Autoritatii Palestiniene, Yasser Arafat, a decedat in urma unei boli a sangelui cunoscuta sub numele de Coagulare intravasculara diseminata (CID) si a unor leziuni hepatice, relateaza cotidianul Le Monde, citat de Mediafax. Desi Guvernul francez refuza sa faca public dosarul medical al lui Arafat, primele informatii din acest document incep sa fie cunoscute. Astfel, potrivit raportului medical, la internarea sa la spitalul militar Percy, Yasser Arafat suferea de o agravare a starii generale de sanatate si de tulburari digestive severe. Potrivit altor surse, liderul palestinian trebuia internat de urgenta deoarece suferea de afectiuni sanguine cu potentiale consecinte grave, specialistii denumind aceasta boala "Coagulare intravasculara diseminata" (CID). Boala reprezinta o deterioare completa a mecanismelor care, in mod normal, asigura echilibrul proceselor fiziologice ale coagularii sangelui. Sindromul este caracterizat, intr-o prima etapa, prin formarea unei multitudini de embolii microscopice in reteaua de microcirculatie a sangelui. In absenta administrarii unui tratament adecvat, procesul patologic progreseaza rapid si conduce la aparitia unei hemoragii puternice care poate fi mortala.

De remarcat ca CID este, potrivit Le Monde, fie de origine infectioasa, fie de origine canceroasa. Totusi, ambele variante au fost excluse ca urmare a testelor efectuate de medicii francezi. Sursele militare citate de Le Monde au declarat ca, ulterior, medicii au verificat "in mod extensiv" ipoteza unei otraviri a lui Yasser Arafat, insa au fost nevoiti sa elimine si aceasta ipoteza. Pe de alta parte, medicii francezi au descoperit existenta unor leziuni hepatice in corpul lui Arafat. Oricum, medicii francezi au declarat cu certitudine ca Arafat nu a murit din cauza unei ciroze, nici a unei leucemii si nici alcoolul nu a fost cauza problemelor sale de sanatate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.