La Teheran s-a deschis luni o expozitie de 200 de caricaturi care iau in deridere Holocaustul, ca replica la caricaturile Profetului aparute in presa daneza din iarna.

Daca "necredinciosii" au avut indrazneala sa publice imaginea interzisa a Profe-tului in caricaturile din ziarul danez ,,Jyllands-Posten’’, in iarna, regimul de la Teheran are o surpriza pentru amatorii de vernisaje: Asociatia Iraniana pentru Caricatura a deschis luni pentru public o expozitie de caricaturi pe tema Holocaustului - anuntata, de altfel, cu surle si trimbite, inca din februarie. Impactul mediatic al expozitiei insa lasa de dorit. ,,USA Today’’ relata ca la vernisajul de luni au fost prezenti 50 de vizitatori. Suficient de surprinzator, unul dintre ei a declarat, pentru Associated Press, ca a venit la expozitie "ca sa afle mai multe despre Holocaust si despre fundamentele aparitiei Israelului".

Concurs cu participare internationala

Expozitia este in fapt un concurs la care participa 204 lucrari, selectate pe sprinceana din cele 1.200 de propuneri pe care le-au primit initial organizatorii. "Directia" tematica este data de una dintre lucrari, considerata reprezentativa pentru stilul dominant: Statuia Libertatii care tine intr-o mina o carte despre Holocaust, iar cu cealalta saluta nazist. Caricatura este "opera" unui indonezian, Tony Thomdean.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.