Unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii, Bill Gates, a cerut ca femeile sa fie de acum responsabile cu prevenirea infectiilor cu virusul HIV. Bill Gates si sotia sa Melinda au anuntat ca vor dona mai multi bani pentru cercetari in domeniul cremelor si gelurilor pe care femeile le vor putea folosi ca sa se fereasca de virus. Ei au facut aceste declaratii la o conferinta internationala pe tema SIDA care are loc in Canada, la Toronto.

Anuntul reprezinta o schimbare majora de gandire in privinta modului de prevenire a raspandirii SIDA. Pana acum s-au facut donatii si cercetari pentru descoperirea unui vaccin.

Bill si Melinda Gates au precizat ca fundatia lor va continua sa investeasca in acest proiect, care e un proiect pe termen lung.

Dar in opinia lor, progresul va implica gasirea unor medicamente care sa previna infectiile sau produse pe care femeile le pot folosi pentru a preveni virusul.

Se fac cercetari in ambele domenii, dar Bill Gates a subliniat ca e nevoie de masuri pentru recuperarea timpului pierdut.

"Este foarte important fiindca vor avea de beneficiat femeile care azi trebuie sa se bazeze in general pe partenerul lor care trebuie sa fie de acord cu abstinenta sau cu folosirea prezervativului. O femeie nu ar trebui sa aiba nevoie de acordul partenerului pentru a-si salva propria viata", a declarat Bill Gates.
Sotia sa a descris cum, in timpul vizitelor pe care le-au facut in Africa si India, au fost intampinati cu entuziasm de oficiali guvernamentali care dispareau atunci cand sotii Gates mergeau sa viziteze prostituate infectate cu virusul HIV.
Numarul persoanelor infectate depaseste 45 de milioane in intreaga lume. Boala continua sa afecteze mai ales tarile foarte sarace.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.