La aproape 80 de ani de la descoperirea mormantului lui Tutankamon din Valea Regilor in 1922, a fost localizat si cel de-al doilea, conform France Presse. Senzationala descoperire apartine lui Nicholas Reeves, arheolog britanic, unul dintre cei mai renumiti specialisti ai necropolei faraonice. Conform descoperitorului, mormantul a fost reperat prin radar in anul 2000, fiind o cavitate aflata la doar cativa metri de cea a lui Tutankamon.

Tot in Egipt, la Luxor, in apropiere de mormantul descoperit recent de britanic, egiptologul american Otto Schaden a descoperit in februarie KV 63 (King's Valley no. 63 - Valea Regilor, mormantul nr. 63), un mic mormant ale carui sapte sarcofage nu contineau nici o mumie. Prezumtiile specialistilor care se asteptau ca aici sa gaseasca o mumie regala, sotia sau mama lui Tutankamon, nu au fost confirmate.
Intr-un interviu acordat revistei americane Archeology, Reeves a declarat ca scopul lui "nu este sa revendice o recompensa financiara", ci sa "alerteze lumea asupra potentialelor comori ramase in Valea Regilor, in ciuda a doua secole de grave abuzuri arheologice".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.