Generalul Ioan Mihai Pacepa, despre experientele sale personale cu fratele lui Fidel

"L-am intilnit pe Raul de multe ori, atit in Cuba, cit si in Romania. De cite ori nu era la Havana sau la Moscova, insemna ca e la Bucuresti. Am lucrat impreuna, am discutat, am mers la pescuit, am facut scufundari. Ne-am intrecut la tras la tinta, era un tragator excelent. Am facut curse cu masinile noastre identice Alfa Romeo. Nu am vazut nimic in el care sa dea de inteles ca va dori vreodata sa democratizeze Cuba", scrie Pacepa despre fratele lui Fidel, intr-un articol aparut ieri in "National Review". Raul superviza in acea vreme intreaga retea de servicii secrete ale Cubei.

Droguri, comunism si imperialism

Una dintre cele mai spectaculoase dezvaluiri din articolul lui Pacepa se refera la planul elaborat de Fidel si de Ceausescu, in cadrul vizitei din 1972 a dictatorului roman la Havana: cei doi tirani au considerat ca singura modalitate de a submina din interior capitalismul este sa umple pietele occidentale cu droguri: "Drogurile pot face mai mult rau imperialismului decit ar putea-o face armele nucleare", ar fi declarat Fidel.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.