Directorul Muzeului National de Istorie din Bulgaria, Bojidar Dimitrov, a anuntat descoperirea unui tezaur datind de acum peste 3.000 de ani. Comoara contine un pumnal confectionat dintr-un aliaj de aur si platina, avind o lama de 16 centimetri si 545 de bijuterii minuscule din aur. Pumnalul, considerat piesa principala, este foarte rigid si atit de ascutit, incit poate fi utilizat la barbierit si astazi! In imediata apropiere au fost descoperite peste 15.500 de verighete din aur, similare celor care fac parte din tezaur.

S-au facut numeroase supozitii referitoare la comorile descoperite aici, dar pe baza dovezilor, arheologii spun ca in acest loc se afla un templu unde se aduceau ofrande zeitei trace a Pamintului.
Aceste obiecte ofera o imagine cuprinzatoare despre tehnologiile surprinzator de avansate ale civilizatiei trace. Imperiul trac s-a dezvoltat pe teritoriile Bulgariei, Romaniei, in Nordul Greciei si al Turciei si a durat peste 4.000 de ani.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.