Vestile despre sanatatea liderului cubanez, Fidel Castro, sint din ce in ce mai contradictorii. In acest weekend, presedintele brazilian, Luis Inacio Lula da Silva, a spus colaboratorilor sai: "Cred ca pierdem un prieten", referindu-se la starea de sanatate post-operatorie a lui "el lider maximo".

De asemenea, cotidianul brazilian "Folha de Sao Paolo" a relatat ca autoritatile de la Havana au informat guvernul brazilian ca liderul cubanez sufera de o tumoare stomacala maligna si nu va mai putea reveni vreodata la conducerea tarii. Ziarul mai sustine ca starea lui Fidel Castro este mult mai grava decit recunosc oficialii cubanezi, iar aceasta informatie este sprijinita si de declaratiile unor medici de la spitalul de elita "Cimeq" (unde a fost operat Castro), declaratii preluate de publicatia britanica "Sunday Telegraph". Medicii sustin ca s-au luptat ore in sir pentru a-i salva viata lui Fidel si ca au decis sa recurga la interventia chirurgicala, abia dupa ce au observat ca pacientul lor nu mai raspundea la tratamentele medicamentoase.

Dar, pe de alta parte, presedintele Parlamentului cubanez, Ricardo Alarcon, al treilea in ierarhia regimului de la Havana, a spus, intr-un interviu acordat, ieri, agentiei italiene ANSA ca, dimpotriva, Fidel Castro este in plin proces de recuperare si are moralul foarte ridicat. "Bineinteles, orice operatie chirurgicala este ceva delicat, care necesita ingrijire, dar Fidel nu este nici inconstient, nici sub sedative si poate conversa. Este intr-o forma mai buna decit mine", a adaugat Alarcon, in virsta de 69 de ani. La fel, vicepresedintele cubanez, Carlos Lage, aflat intr-o vizita oficiala in Bolivia, a declarat presei locale ca presedintele Cubei nu are cancer stomacal si ca se va reintoarce la lucru peste citeva saptamini. Pe 13 august, Fidel Castro urmeaza sa implineasca 80 de ani.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.