Guvernul italian a adoptat ieri proiectul de lege privind imigratia, care deschide calea spre obtinerea rapida a cetateniei italiene de catre aproape un milion de imigranti.
Noua lege reduce perioada de rezidenta in Italia necesara pentru obtinerea cetateniei, de la 10 ani la doar cinci ani de sedere permamenta in aceasta tara. Totodata, se prevede ca toti copiii nascuti din parinti straini care au avut domiciliul stabil in Italia timp de cinci ani sa poata primi automat cetatenia italiana.

Pentru a contracara scaderea natalitatii, autoritatile de la Roma au decis, intre altele, inceperea, cu doua saptamani in urma, a procesului de reglementare a situatiei a circa 350.000 de imigranti ilegali care se aflau la munca in Italia. Ministrul de interne Giuliano Amato (foto) a propus guvernului sa fie introdus pentru obtinerea cetateniei italiene principiul care recunoaste dreptul celor care se afla pe pamant italian - in forma legala sau ilegala - de a putea obtine cetatenia italiana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.