«Talibanii catolici» din Polonia sfideaza Uniunea Europeana

Polonia, guvernata de gemenii conservatori Lech si Jaroslaw Kaczynski, sfideaza UE, anuntand lansarea unei campanii in favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea. Oficialii europeni au avertizat ca pedepsa cu moartea ar fi un act de "grav regres".

Polonia, guvernata de gemenii conservatori Lech si Jaroslaw Kaczynski, sfideaza Uniunea Europeana, anuntand lansarea unei campanii in favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea, relateaza AFP. Planul fratilor Kaczynski a fost criticat la Bruxelles si Strasbourg, oficialii europeni avertizandu-i pe liderii de la Varsovia ca restabilirea pedepsei cu moartea ar fi un act de "grav regres".

Guvernul polonez vrea sa modifice Conventia europeana a drepturilor omului astfel incat aceasta sa autorizeze pedeapsa cu moartea, a declarat Przemyslaw Gosiewski, un colaborator apropiat al premierului conservator Jaroslaw Kaczynski.

"Vrem sa lansam o dezbatere, cu scopul precis de a obtine o modificare reala a protocolului numarul 6 al Conventiei, care interzice pedeapsa capitala in Europa, sau cel putin sa obtinem ca aceasta problema sa ramana la latitudinea legislatiilor nationale", a declarat Gosiewski, ministru fara portofoliu in guvernul de la Varsovia. Intr-un recent interviu, presedintele conservator polonez Lech Kaczynski, fratele geaman al premierului, isi exprimase dorinta de a initia o dezbatere europeana pe tema pedepsei capitale. "Trebuie sa discutam despre aceasta in Europa si cred ca, pe masura ce va trece timpul, Europa isi va schimba parerea", a afirmat presedintele polonez, care s-a declarat "un adept al pedepsei cu moartea".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.