Cubanezii din exil planifica o revolta populara in Cuba

Sarbatoarea marii comunitati cubaneze din Florida continua, in cea de-a treia zi de la anuntul cedarii puterii de catre Fidel Castro. Presa locala dedica foarte mult spatiu relatarilor despre soarta lui Castro. Guvernatorul Floridei, Jeb Bush, fratele actualului presedinte, a declarat ca a luat masuri de prevenire a unui eventual exod al cubanezilor, in cazul in care noua conducere de la Havana ar deschide granitele. Jeb Bush considera ca sanctiunile economice impuse Cubei nu trebuie ridicate decit dupa ce Havana va intreprinde reforme democratice.

Florida in ritmuri de samba

Lipsa informatiilor din Cuba alimenteaza suspiciunile si sperantele imigrantilor cubanezi. "Vedem ceea ce guvernul cubanez doreste sa spuna, insa nu stim daca e adevarat. Cred ca incearca sa cistige timp. Din cite stim noi, Castro este mort sau, cel putin, intr-o stare critica", spune Ninoska Perez, o membra marcanta a unui grup de imigranti din Miami.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.