Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a preluat ieri comanda operatiunilor de securitate din sudul Afganistanului de la coalitia condusa de SUA, intr-un moment in care Afganistanul trece prin cea mai sangeroasa perioada de la inlaturarea regimului taliban in toamna anului 2001.

‘’NATO va fi prezent aici pe termen lung, atat timp cat guvernul si poporul afgan vor avea nevoie de ajutorul nostru’’, a promis, intr-un comunicat, generalul britanic David Richards, comandantul Fortei de Asistenta pentru Securitate (Isaf), bratul armat al NATO in Afganistan.

NATO va prelua formal comanda fortelor de securitate de la generalul american Karl Eikenberry, comandantul fortelor coalitiei in Afganistan, in cursul unei ceremonii care a avut loc ieri la pranz la marea baza internationala de la Kandahar, cea mai importanta baza din sudul Afganistanului.

‘’Transferul de autoritate demonstreaza poporului afgan ca exista un angajament ferm al comunitatii internationale de a ameliora securitatea in provinciile din sudul tarii’’, a declarat generalul Eikenberry, citat in acelasi comunicat. Extinderea misiunii NATO va privi sase provincii: Day Lundi, Helmand, Kandahar, Nimroz, Oruzgan si Zaboul, si va implica militari din Australia, Canada, Marea Britanie, Estonia, Danemarca, Olanda, Romania si Statele Unite.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.