Departe de tabara fortelor multe si multinationale din Kandahar, afganii folosesc o mina pentru utilizarea multipla a sexului si una pentru inchinat. Aceste gesturi sint bine precizate. Fortele multinationale sint obligate sa stie asta.

Teroristii, care sint afgani, cind programeaza bombele sa pice in tabara folosesc ambele miini. Departele asta, deci, este bine definit din partea taberei: primejdia vine din muntii in ceata, din blocurile sovietice bombardate, dar locuite primitiv, din nemilosul pustiu. Relieful acesta, salbatic sau civilizat, vrea certitudini, cere morti. Bine, poti cumpara acest departe.

Stii ritualurile afganilor, atunci ai trecere, stai cu ei de vorba, la ceai, le duci ajutoare de orice fel si daca vrei sa pleci te trateaza omenos cu vorbele: "Nu mai stai? Tai o oaie pentru tine!". O oaie pentru sarantocii afgani este o avere, ei nu si-o permit decit rar. Ospitalitatea este atit de fara masura, incit bomba ti-o poate trimite in tabara chiar cel cu care ai vorbit, cel pe care l-ai ajutat. Cumperi pacea de o clipa, "cumperi" si bom-ba ce vine oricum. Nu inseamna ca orice afgan e terorist, dar nici nu inseamna ca poti sa-i cumperi, deci sa-i deosebesti. Exista, de exemplu, afgani nu departe in pustiu, nu, ci chiar in tabara canadiano-americano-romano-franceza. Sint angajati la spalat toaletele si la ridicat gunoiul. Deci sint favorizati, dau cu nasul in fiecare zi de lumea asta de cazarma.

Asta inseamna insa si altceva: sint prezenti la fiecare bomba cazuta in tabara din pustiu. Unii tradeaza locul caderii si daunele suferite. Si data viitoare, locul caderii va fi mai precis, iar daunele vor fi cu mult mai mari. Daca teroristii isi potrivesc cu o mina sexul, cu cealalta Dumnezeul, cu ajutorul "auxiliarilor", de la toalete si gunoi, isi regleaza tinta bombelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.