Nu mai putin de 60% din americani considera ca actualul sef al Administratiei de la Washington, George W. Bush, nu se bucura de mare respect din partea liderilor mondiali, conform rezultatelor unei cercetari sociologice efectuate recent la solicitarea canalului de televiziune CBS.

Potrivit acestor date, doar 30% din intervievati au fost de parere ca presedintele Bush nu se bucura de stima omologilor sai din lume, in timp ce 10% din persoanele chestionate au ezitat sa dea un raspuns la intrebarea: "Credeti ca liderii altor tari il respecta sau nu pe George W. Bush?".

Canalul CBS aminteste ca in anul 2003, inaintea invaziei americane in Irak, americanii considerau ca presedintii altor tari il apreciaza pe actualul sef al Casei Albe in proportie de 49%.

In primul an al primului sau mandat, 67% din americani se mandreau cu liderul lor si cu atitudinea respectuoasa fata de acesta din partea sefilor de stat din lume.

Pe de alta parte, rezultatele aceluiasi sondaj CBS au demonstrat ca 51% din americani considera ca presedintele Bush ii respecta pe omologii sai de pe mapamond, in timp ce 44% au exprimat opinia ca Bush jr se manifesta arogant in relatia cu sefii altor state. Sondajul a fost efectuat telefonic in perioada 21-25 iulie, pe un esantion de 1.270 de persoane.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.