O sosie a lui Saddam Hussein a atras miercuri privirile tuturor celor care treceau pe Sunset Boulevard, Los Angeles, unde o companie americana a prezentat o carte inspirata de "jurnalul on-line" apocrif al fostului dictator irakian, in prezent judecat pentru crime impotriva umanitatii.
"The Saddam dump" ("pubela lui Saddam"), o carte inspirata de blogul (jurnal on-line - web log) apocrif al fostului lider de la Bagdad, a fost editata de National Lampoon, o societate multimedia care se ocupa de lansarea unor filme si publicatii comice si care a angajat o sosie a fostului dictator pentru campania de promovare a acestui "jurnal". "Este un blog facut ca si cum ar fi scris chiar de Saddam(...) in care acesta vorbeste despre conducatorii care au decis sa fie razboi si in care ii scrie mesaje lui Kofi Annan sau lui Putin", a explicat unul dintre autori, al carui pseudonim este "ModMan".

Acest tinar este de parere ca Saddam Hussein este un personaj care "cere sa fie parodiat". In prezentarea "autorului", cartea de 127 de pa-gini il descrie pe Saddam Hussein ca pe o "reincarnare a lui Nabucodonosor, sef si rege legitim al tronului Babilonului, aparator al Palestinei si cuceritor al Mesopotamiei. Saddam este disco". Cartea pentru care, deocamdata, nu s-a prevazut nicio traducere in alta limba, ii atribuie lui Saddam Hussein urmatoarele preferinte: "igiena, costumele frumoase(...) plimbarea pe Eufrat, armele biologice(...), masinile 4x4 si palestinienii", precum si "sexul cu francezii". In schimb fostul dictator o detesta pe starleta Paris Hilton si "antichitatile contrafacute de pe eBay".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.