Raportul Ministerului de Interne britanic, care tragea un semnal de alarma asupra venirii dupa 2007 a 45.000 de "imigranti indezirabili" romani si bulgari, a continuat ieri cu anuntul a noi masuri de combatere a imigratiei ilegale.

Angajatorii de muncitori la negru, vanati

Ministrul de interne John Reid a vorbit despre dublarea bugetului destinat actiunilor de control la frontiera pentru stoparea imigratiei ilegale. Astfel, cele 280 milioane de lire sterline (410 milioane de euro) destinate Directoratului pentru Imigratie si Nationalitati pana in 2009 - 2010 vor fi utilizate pentru sporirea numarului de ofiteri vamali din porturi si aeroporturi si ca acestia sa primeasca uniforme speciale. Nu este exclusa nici posibilitatea ca ei sa fie imputerniciti sa retina persoane suspecte. Pentru a creste numarul de imigranti ilegal expulzati din tara, autoritatile britanice vor efectua controale inopinate la sediul firmelor suspectate ca utilizeaza forta de munca ilegala.

Totodata, ofiterii de la serviciile de imigratie vor fi asistati de agenti ai unor firme private de securitate. IND va fi restructurat si va deveni, in doi ani, o agentie de sine statatoare. Exista deja si un plan de investitie pentru modernizarea tehnologiei folosite de angajatii institutiei. Directoratul a primit recent reprosuri din partea Comisiei pentru Afaceri Interne a Camerei Comunelor, care a evaluat activitatea IND ca fiind "profund inadecvata" situatiei, fiind acuzat deseori de coruptie. Institutia a fost criticata si pentru faptul ca nu a estimat corect numarul de muncitori proveniti din tarile care au aderat la Uniunea Europeana in 2004.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.