Premierul irakian Nouri al-Maliki, aflat la Londra, a insistat ieri ca in tara sa nu va izbucni un razboi civil, in pofida intensificarii violentelor interconfesionale care se soldeaza cu zeci de morti zilnic.
Intr-un interviu acordat postului BBC, inaintea intalnirii cu premierul Tony Blair, cu care va examina probleme privind ameliorarea securitatii Irakului, Nouri al-Maliki a subliniat ca ‘’nu se va ajunge la un razboi civil’’ in Irak, deoarece liderii politici locali depun eforturi sustinute pentru oprirea violentelor interconfesionale.

Demnitarul irakian a apreciat ca dezarmarea insurgentilor reprezinta cheia viitoarei stabilitati a tarii sale. Dupa intalnirea cu Tony Blair, Nouri al-Maliki se va deplasa la Washington, unde va fi primit de presedintele George W. Bush cu care va discuta aceleasi probleme. Vizitele in Europa si SUA sunt primele in afara Orientului Mijlociu, de la investirea oficiala a lui Nouri al-Maliki si a guvernului sau, in urma cu doua luni. Exista ‘’semne ale victoriei’’ in lupta guvernului pentru neutralizarea insurectiei, a dat asigurari premierul irakian, apreciind ca trupele straine vor putea parasi Irakul nu peste multi ani, atunci cand fortele locale se vor dezvolta si vor putea mentine ordinea in tara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.