O noua runda de audieri in procesul intentat lui Saddam Hussein si celor sapte principali colaboratori ai acestuia a inceput ieri, pe langa Inaltul Tribunal penal irakian, avand in boxa acuzatilor un singur inculpat, fratele vitreg al fostului lider de la Bagdad, Barzan al-Tikriti.
Inculpatul a recuzat avocatul desemnat din oficiu si a cerut sa fie reprezentat de proprii sai avocati, care boicoteaza audierile, din cauza refuzului tribunalului de a le satisface cererile privind asigurarea unui proces corect. Pe de alta parte, lui Saddam Hussein, care la 8 iulie a declarat greva foamei, continua sa i se administreze alimente lichide printr-un tub alimentar, viata acestuia nefiind in pericol, a declarat o sursa militara americana. Saddam Hussein si cei sapte coinculpati sunt acuzati de uciderea a 148 de siiti, dupa tentativa esuata de asasinare a fostului lider de la Bagdad, in 1982, in satul Dujail.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.