Guvernul britanic intentioneaza sa refuze accesul liber la piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari, de teama ca aproximativ 45.000 de persoane „indezirabile“ se vor stabili legal pe teritoriul Marii Britanii, dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, a dezvaluit, ieri, publicatia „The Sunday Times“.
Mai mult decat atat, Ministerul britanic de Interne a realizat "un index de avertizare" confidential, care contine o serie de nume ale persoanelor din Romania si Bulgaria suspectate de implicare in activitati criminale sau ca ar reprezenta un risc la adresa securitatii regatului. Potrivit unor date confidentiale ale guvernului de la Londra, intre 60.000 si 140.000 de cetateni romani si bulgari vor sosi in Marea Britanie, in primul an dupa aderarea celor doua tari la Uniunea Europeana. Un document care a circulat la Whitehall saptamana trecuta arata ca guvernul britanic se teme ca nu va reusi sa-i impiedice pe acesti oameni sa se stabileasca in Marea Britanie si sa ceara asistenta din partea statului in momentul in care Romania si Bulgaria se vor alatura blocului comunitar european.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.