Hassan Nasrallah, liderul miscarii Hezbollah, a declarat televiziunii arabe Al Jazeera ca gruparea pe care o conduce nu ii va elibera pe cei doi soldati israelieni rapiti inainte de inceperea conflictului dintre Liban si Israel, daca acesta din urma nu va fi de acord cu un schimb de prizonieri, prin care sa fie eliberati si combatantii Hezbollah, prizonieri prin diverse inchisori din Israel. De asemenea, Nasrallah a tinut sa dezminta categoric afirmatia oficialilor militari de la Tel Aviv, potrivit careia jumatate din arsenalul de rachete al Hezbollah-ului ar fi fost distrus in timpul raidurilor aviatiei israeliene.

Atacurile terestre israeliene se intensifica

Ministrul israelian al Apararii, Elias Murr, totodata si vice premier, a anuntat ca trupele terestre care au intrat deja pe teritoriul Libanului si-au intensificat activitatea in zona sudica, pentru a distruge o retea extinsa de buncare si depozite militare in care membrii miscarii Hezbollah isi ascund armamentul. Un purtator de cuvint al armatei israeliene a anuntat, ieri dimineata, ca in cursul luptelor terestre au fost lovite cel putin sase comandamente siite, insa gruparea Hezbollah a pastrat o tacere totala asupra numarului victimelor sale. Daca datele oficiale israeliene arata ca, de la inceputul conflictului, in cursul bombardamentelor au murit 350 de libanezi, iar alti 1000 au fost raniti, guvernul de le Beirut sustine ca, in realitate, numarul victimelor in rindul civililor libanezi este mult mai mare.

Orasul Baalbek, izolat

Orasul libanez Baalbek, aflat in apropierea granitei cu Siria, a fost izolat aproape in totalitate de aviatia israeliana, pentru ca acesta este o adevarata "fortareata" a gruparii Hezbollah, dupa cum declara oficiali de la Tel Aviv. Centrala electrica a orasului a fost distrusa, astfel ca o vasta zona din estul Libanului a ramas fara energie electrica. Agentia de stiri libaneza "National News Agency" a anuntat ca in zona au mai fost lovite numeroase poduri, precum si centrul localitatii Nabi Shit.

A fost lovita o baza ONU

Si tot purtatorul de cuvint al armatei israeliene a mai anuntat ca o racheta Katiusa a militienilor siiti Hezbollah a lovit o baza a "castilor albastre" UNIFIL, adica a trupelor ONU de mentinere a pacii din Liban, fara sa faca victime, insa. UNIFIL numara, in prezent, circa 2000 de soldati de nationalitati diverse. Prezenta acestor trupe sub egida ONU a fost instituita in 1978 de catre Consiliul de securitate al organizatiei, pentru supravegherea si coordonarea retragerii trupelor israeliene din sudul Libanului.

Doua elicoptere israeliene s-au ciocnit in zbor

In timp ce luptele terestre pe teritoriul libanez cresc in intensitate, iar avioanele de vinatoare israeliene au distrus, ieri, o sosea care leaga orasele Beirut si Damasc, doua elicoptere de tip Apache ale armatei israeliene s-au ciocnit in zbor, deasupra localitatii Ramot Naftali (Galileea). Stirea a fost confirmata de responsabili militari israelieni, care au mai precizat ca in accident un pilot si-a pierdut viata.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.