Gemenii Kaczynski, poate cel mai exotic tandem din Europa, au primit, oficial, puterea in Polonia, unde parlamentul a confirmat numirea lui Jaroslaw - al carui frate, Lech, exercita functia de presedinte - in functia de prim ministru. Cei doi sunt impotriva strainilor suspecti, intre ei exista o legatura aproape telepatica, ei promit sa "apere indentitatea nationala" a Poloniei. Noii lideri ai Poloniei, concluziona publicatia britanica "The Times", ingrijoreaza Europa.
In opinia publicatiei citate, Jaroslaw Kaczynski va consolida statutul tarii de cel mai incomod membru al Celor 25. Ieri, la investirea in functie, el a promis sa faca din Polonia un stat puternic, a carui parere este luata in considerare la Bruxelles, un stat in stare sa-si apere valorile in fata liberalismului european. "Revendicam suveranitate totala in ceea ce priveste cultura si moralitatea, vrem sa ne protejam identitatea nationala", a lansat noul premier polonez, promitand sa apere ideea de mariaj traditional, care "este o uniune intre barbat si femeie".

Vom face tot ce depinde de noi "pentru ca familia poloneza sa fie pusa la adapost de toate atacurile ce vin din exterior", a continuat Jaroslaw Kaczynseki, aluzie evidenta la sprijinul acordat de organizatiile europene desfasurarii unei parade a homosexualilor la Varsovia, in luna iunie. "Imi doresc sa ne mandrim ca suntem polonezi", a spus fratele presedintelui. Politica externa a Poloniei, a adaugat el, va fi concentrata pe consolidarea democratiei in Ucraina, pe rolul ei creator in reglementarea starilor de criza din UE si pe orientarea spre SUA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.