Cel putin 350 de persoane si-au pierdut viata si 430 au fost ranite, luni, dupa ce insula indoneziana Java a fost lovita de tsunami, cauzat de un puternic cutremur de pamant cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter. Alte 150 de persoane sunt date disparute, iar 52.700 si-au parasit casele fie pentru ca acestea au fost afectate de valurile uriase, fie de teama unui nou tsunami. Printre victime figureaza si numerosi cetateni straini, din Olanda, Suedia si Pakistan.

Echipele de interventie rapida duc o lupta contracronometru pentru gasirea supravietuitorilor. Salvatorii spun ca exista putine sanse de a mai gasi supravietuitori sub mormanele de moloz sau daramaturile cladirilor distruse de valul ucigas. Totusi, se mai intampla si minuni in Java. Ieri, o fetita de 12 ani a fost scoasa de sub daramaturi la 14 ore de la tsunami. Acest bilant trist nu ar fi trebuit sa existe.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.