Federatia Rusa ar putea sustine legitimitatea referendumului pentru proclamarea independentei Republicii Separatiste Transnistria, programat pentru 17 septembrie

Potrivit declaratiilor unor responsabili de la Kremlin, facute sub protectia anonimatului in publicatia Kommersant, Vladimir Putin ar putea aproba un plan de alocare a 40 de milioane de dolari pentru organizarea referendumului si a altor 20 de milioane de dolari pentru desfasurarea alegerilor prezidentiale in republica separatista.

PE FATA

Aceasta tendinta a Moscovei de a sustine "vointa poporului transnistrean" este evidenta si in declaratiile facute de presedintele Comisiei pentru relatii externe din Duma de Stat a Rusiei, Konstantin Kosaciov, un oaspete frecvent al liderului transnistrean Igor Smirnov. Acesta a precizat ieri, la Moscova, ca "legitimitatea referendumului care se va desfasura la toamna in Transnistria nu va putea fi contestata in cazul in care se va desfasura transparent si democratic". El a adaugat ca "in acest caz vointa populatiei din Transnistria trebuie sa devina un factor de importanta majora in reglementarea conflictului dintre Chisinau si Tiraspol".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.