Andrea, 22 de ani, Charlotte, 20 si Pierre, 18, copiii printesei Caroline de Monaco, urmau sa fie rapiti la Paris, in timpul festivitatilor desfasurate cu ocazia zilei nationale a Frantei, pe 14 iulie.
Operatiunea a fost dejucata in urma unui telefon anonim, primit de Politia din Monaco. "Anonimul" de la telefon preciza ca planul de rapire si sechestrare a odraslelor princiare urma sa fie pus in practica la sfirsitul saptaminii trecute, mai precis, in timpul traditionalei sarbatori de 14 iulie de pe Champs Elysees. Intr-adevar, in acele zile, cei trei "printisori" erau asteptati in capitala Frantei, impreuna cu mama lor, pentru a participa la festivitati. Dar, in urma acelui telefon, serviciile secrete franceze le-au recomandat insistent sa nu mai faca acea calatorie la Paris.

Totodata, a fost demarata o ancheta pentru a se afla cine pusese la cale planul rapirii si ce anume intentionau raufacatorii sa ceara drept recompensa. Andrea, primul nascut al printesei Carolina, ar putea mosteni intr-o zi tronul principatului Monaco, daca unchiul sau, Albert al II-lea, nu va avea un mostenitor legitim, nascut in cadrul unei casatorii catolice, asa cum o prevede constitutia principatului. Recent, Albert a celebrat primul an de cind s-a suit pe tronul ramas vacant dupa moartea tatalui sau, Ranieri. Si tot in prima parte a acestui an, Albert si-a recunoscut cel de-al doilea copil din flori, pe Jasmin, o fetita de 13 ani care traieste in SUA cu mama ei.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.