International18 Iulie 2006

Lectura de un minut

Andrea, 22 de ani, Charlotte, 20 si Pierre, 18, copiii printesei Caroline de Monaco, urmau sa fie rapiti la Paris, in timpul festivitatilor desfasurate cu ocazia zilei nationale a Frantei, pe 14 iulie.
Operatiunea a fost dejucata in urma unui telefon anonim, primit de Politia din Monaco. "Anonimul" de la telefon preciza ca planul de rapire si sechestrare a odraslelor princiare urma sa fie pus in practica la sfirsitul saptaminii trecute, mai precis, in timpul traditionalei sarbatori de 14 iulie de pe Champs Elysees. Intr-adevar, in acele zile, cei trei "printisori" erau asteptati in capitala Frantei, impreuna cu mama lor, pentru a participa la festivitati. Dar, in urma acelui telefon, serviciile secrete franceze le-au recomandat insistent sa nu mai faca acea calatorie la Paris.

Totodata, a fost demarata o ancheta pentru a se afla cine pusese la cale planul rapirii si ce anume intentionau raufacatorii sa ceara drept recompensa. Andrea, primul nascut al printesei Carolina, ar putea mosteni intr-o zi tronul principatului Monaco, daca unchiul sau, Albert al II-lea, nu va avea un mostenitor legitim, nascut in cadrul unei casatorii catolice, asa cum o prevede constitutia principatului. Recent, Albert a celebrat primul an de cind s-a suit pe tronul ramas vacant dupa moartea tatalui sau, Ranieri. Si tot in prima parte a acestui an, Albert si-a recunoscut cel de-al doilea copil din flori, pe Jasmin, o fetita de 13 ani care traieste in SUA cu mama ei.

Sursa: 7plus.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.