Americanii vor putea fi avertizati asupra atentatelor teroriste sau a dezastrelor naturale pe telefonul mobil sau e-mail.

"Orice aparat care poate receptiona mesaje scrise va putea receptiona aceste alerte", a explicat pentru CNN purtatorul de cuvint al Departamentului Securitatii Interne al Statelor Unite. "Noul sistem digital este mult mai sigur, mai rapid si ne permite sa alertam un numar mare de cetateni in cazul unor dezastre iminente."

Alarma antinucleara

Proiectul, gestionat de Agentia Federala pentru Managementul Crizelor, este o reactualizare a unui plan de alertare a populatiei in caz de atac nuclear, aparut in timpul Razboiului Rece. In 1951, presedintele Harry Truman a creat primul sistem de alertare prin intermediul posturilor de radio, care a cuprins mai tirziu si posturile de televiziune americane. Numai presedintele SUA poate declara stare nationala de urgenta.

Desi sistemul a fost conceput initial pentru avertizare in caz de atac nuclear, presedintele George W. Bush a cerut Departamentului Securitatii sa extinda alertele si la "situatii de razboi, atacuri teroriste, dezastre naturale sau alte dezastre care ameninta securitatea publica".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.