Testele de laborator efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii au confirmat ca o fetita indoneziana in varsta de 3 ani a decedat din cauza infectarii cu tulpina de virus inalt patogen H5N1, in Indonezia crescand numarul deceselor cauzate de aceasta boala la 41
Fetita, care locuia in satul Cisauk (sud-vest), a decedat pe 6 iulie la spitalul din Jakarta, iar rezultatele au fost confirmate si de un laborator recunoscut de ONU din Atlanta, statul american Georgia. Cresterea numarului deceselor intervine in conditiile in care oamenii de stiinta nu au reusit sa depisteze cauzele si efectele noilor mutatii ale virusului H5N1 observate la victimele bolii unei singure familii din Indonezia. O analiza a mostrelor prelevate de la sase dintre cei opt membri ai familiei demonstreaza ca acesta a suferit 32 de mutatii acumulate in timpul procesului de raspandire. Primul membru al familiei infectat cu virusul letal a fost o femeie de 37 de ani, care, probabil, a contractat boala in urma contactului cu pasarile si apoi a transmis-o rudelor.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care a admis ca virusul s-ar fi putut transmite de la om la om, a anuntat in mai ca nu s-au inregistrat mutatii semnificative ale virusului in acest caz. Revista "Nature" a precizat ca, desi comunicatul OMS nu este incorect, ar fi putut fi dezvaluite mai multe amanunte despre modificarile constatate. "Una dintre mutatii confera rezistenta la medicamentul antiviral amantadina, lucru care nu este mentionat in comunicatul OMS", subliniaza publicatia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.