Oficialii Aliantei Nord-Atlantice au intetit, in ultima perioada, semnalele la adresa celor 26 de membri in privinta suplimentarii efectivelor misiunii Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate din Afganistan - ISAF. Acest subiect ar trebui sa fie rezolvat pana la Summitul de la Riga, programat pentru luna noiembrie.

Jaap de Hoop Scheffer (foto), secretarul general al NATO, a lansat un mesaj public in care atrage atentia ca fideli ai fostului regim taliban si traficantii de droguri si-au intensificat atacurile asupra fortelor Aliantei si asupra civililor. Aceasta situatie de pe teren a aparut in contextul in care misiunea ISAF, sub mandat NATO, se va extinde, pana in noiembrie, in sudul si estul Afganistanului. Astfel, securitatea pe intreg teritoriul afgan va fi asigurata de NATO, chiar daca un contingent redus de militari americani va continua sa indeplineasca misiuni in lupta impotriva terorismului. In prezent, misiunea ISAF asigura securitatea in nordul si vestul Afganistanului.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.