Iulia Timosenko, care a primit vineri confirmarea Parlamentului ucrainean in functia de premier, a promis ca va lupta impotriva grupurilor de interese formate din oameni politici si afaceristi si ca "va distruge coruptia", provocand teama Moscovei si a regiunilor din estul Ucrainei. "Rusia este principalul nostru partener, dar drumul nostru este catre Europa", a precizat ea vineri, promitand "sa creeze o baza pentru integrarea europeana si sa formeze in societate o majoritate proeuropeana". Foarte buna organizatoare, dar considerata o persoana radicala, ea a fost consilierul presedintelui Viktor Iuscenko in timpul "revolutiei portocalii", relateaza AFP. Timosenko, in varsta de 44 de ani, conduce o coalitie de centru dreapta care ii poarta numele si care a castigat 19 locuri in Parlamentul ucrainean.

Arta sa oratorica si energia de care da dovada au reprezentat elementul-cheie al miscarii populare care l-a adus la putere pe reformatorul Viktor Iuscenko.

Iulia Timosenko si-a inceput cariera politica in martie 1998, cand a obtinut un loc de deputat in Parlamentul Ucrainei, iar intre decembrie 1999 si ianuarie 2001 a fost vicepremier in Guvernul condus pe atunci de Viktor Iuscenko.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.