Politia din India este pe urma suspectilor de atentatele teroriste de marti de la Mumbai (Bombay), care au provocat moartea a peste 180 de persoane si ranirea a peste 700 in mai multe trenuri de navetisti.
Echipe de dezamorsare a bombelor si politisti cu caini ancheteaza cele sapte vagoane din trenuri diferite, aruncate in aer la o ora de varf. Politia a intreprins mai multe descinderi in statul Maharashtra, unde se afla orasul Mumbai, principalul centru financiar al Indiei.

Viata reintra in normalitate, majoritatea trenurilor suburbane circuland normal. O parte a navetistilor au preferat totusi sa circule miercuri pe sosele.

In cautare de supravietuitori

Intre timp, rudele celor prinsi in atentate cauta cu disperare supravietuitori in spitale. Un purtator de cuvant al premierului statului Maharastra a declarat la BBC ca pana acum au fost identificate numele a 127 dintre cei ucisi in atentat.

"Medicii lucreaza in continuare, au loc operatii, multe dintre ele amputatii, multe persoane au suferit traumatisme multiple", a declarat la BBC Anumeha Yadav, reporter al publicatiei Indian Express.
Pana acum nimeni nu si-a asumat responsabilitatea pentru atentate, care au avut loc aproape simultan in 7 locuri diferite, pe una dintre cele mai aglomerate retele feroviare din lume.

In trecut, atentatele petrecute in India au fost revendicate de militanti islamisti care afirma ca lupta pentru independenta provinciei Kasmir, situata in nord vestul Indiei si este revendicata de Pakistan.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.