Potrivit autoritatilor, 124 de persoane, multe dintre ele copii, au murit intr-un acident de avion petrecut pe aeroportul Irkutk, din Siberia.

Un avion de tip Airbus A310-300, apartinand companiei ruse S7, numita pana de curand Sibir, s-a prabusit la aterizare duminica dimineata si a luat foc. 71 de persoane au fost transportate la spital, suferind de arsuri.
La bord se aflau 192 de pasageri si 8 membri ai echipajului. Autoritatile au recuperat cutia neagra, care contine informatii despre zbor si au declansat o ancheta in vederea elucidarii cauzelor accidentului.

10 iulie - zi de doliu national

Avionul, care venea de la Moscova, a pierdut controlul la aterizare, a iesit de pe pista izbind un zid, moment in care a explodat in flacari.

Multi dintre pasageri erau copii, care mergeau in vacanta la lacul Baikal, aflat in apropiere de Irkutk.
Duminica, Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat luni 10 iulie zi de doliu national, in memoria victimelor accidentului de la Irkutk.

Aeroportul din Irkutk a fost scena unui alt accident grav, in iulie 2001, cand un avion de tip TU-154 s-a prabusit, provocand moartea tuturor celor 145 de persoane aflate la bord. Autoritatile au dat vina atunci pe o eroare umana.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.