Verbul "to google", insemnind "a cauta informatii despre ceva sau cineva pe internet, prin intermediul faimosului motor de cautare cu acelasi nume", a intrat in dictionarele americane, transmite AFP, preluat de Mediafax. Editia care va aparea in toamna anului 2006 a dictionarului Merriam-Webster, o institutie pe piata dictionarelor americane, numara printre cuvintele noi verbul tranzitiv "to google".

"Intrarea sa in dictionar nu este o decizie, ci o recunoastere a utilizarii acestei marci ca termen generic utilizat atit de des in ziare, literatura si media incit nu mai necesita explicatii", a indicat Peter Sokolowski, editor asociat la Webster. "Astazi, datorita mijloacelor de comunicare electronice, raspindirea si recunoasterea unui cuvint dureaza doar citiva ani, fata de alte vremuri cind dura cel putin zece ani", a adaugat el. "Google" se va alatura altor eponime precum "kleenex" ("batista de hirtie") sau "xerox" (" fotocopiator").

Editia pe 2006 a dictionarului Merriam-Webster, care poate fi deja consultata online, va cuprinde si cuvintele noi "avian influenza" ("gripa aviara"), "manga" ("banda desenata japoneza"), "mouse potatoe" ("dependent de mouse" trad. aprox.), care desemneaza o persoana care petrece mult timp in fata computerului, si "couch potatoe" ("dependent de canapea" trad. aprox.), desemnind persoana care petrece foarte mult timp in fata televizorului.

Sursa: 7plus.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.