Premierul spaniol a decis sa nu participe la mesa in aer liber tinuta de Papa Benedict al XVI-lea la Valencia.

Vizita-fulger a Papei Benedict al XVI-lea la Valencia a adus in ochii publicului mai pregnant decit oricind neintelegerile existente intre guvernul socialist spaniol si Biserica Catolica. Papa nu a ales intimplator Spania ca tinta a celei de-a treia vizite intreprinse de cind a preluat conducerea Bisericii Catolice. Vizita de 26 de ore la Valencia, cu ocazia Intilnirii Mondiale a Familiei Catolice, a constituit un prilej pentru Papa sa reaminteasca spaniolilor, in special conducerii, valorile crestine ale familiei. In tara altadata profund catolica, guvernul condus de Jose Luis Rodriguez Zapatero a legalizat casatoriile intre homosexuali, a simplificat procedura divortului (care in urma cu doar 25 de ani era interzis in Spania), a sprijinit fertilizarea artificiala si s-a opus obligativitatii invatamintului religios in scoli. Benedict a profitat de vizita pentru a reaminti pozitia Bisericii fata de casatoriile dintre homosexuali: "E adevarat ca exista unele lucruri carora viata crestina le spune nu. Vrem sa-i facem pe oameni sa inteleaga ca, in conformitate cu natura umana, un barbat si o femeie sint facuti unul pentru altul si pentru a da umanitatii un viitor", a spus Benedict al XVI-lea.

Boicotarea mesei

Premierul ateu Zapatero a ales sa nu participe la mesa in aer liber tinuta de Papa duminica. Purtatorul de cuvint al Papei, Joaquin Navarro-Valls, a dat glas iritarii produse la Vatican de decizia premierului, subliniind ca, atunci cind au fost vizitati de Papa Ioan Paul al II-lea, chiar si liderii comunisti ai Cubei si Nicaraguei, Fidel Castro si Daniel Ortega, au participat la mesele publice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.