Cu trei zile naintea comemorarii unui an de la atentatele comise la Londra la 7 iulie, Kim Howells, secretar de stat n cadrul Ministerului de Externe, a declarat ca un nou atac terorist in Marea Britanie este inevitabil, relateaza AFP. In opinia oficialului britanic, reteaua Al-Qaida nu se concentreaza numai pe aniversari.
"Nu cred ca teroristii tin cont de aniversari. Pentru ei important este succesul", a declarat Howells (foto), responsabil de combaterea terorismului si examinarea situatiei din Orientul Mijlociu. Oficialul britanic a estimat, de asemenea, ca noi atacuri teroriste sunt inevitabile si a dezvaluit ca, dupa tragedia din 7 iulie, autoritatile de la Londra "au dejucat multe planuri de noi atentate". Kim Howells a precizat ca, intr-unul dintre atentatele pe care intentionau sa le comita, teroristii urmau sa utilizeze dispozitive explozive fabricate din substante chimice agricole, similare cu bombele folosite de Armata Republicana Irlandeza (IRA).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.