Ministrul de interne Nicolas Sarkozy refuza sa permita ramanerea tuturor imigrantilor

Marti la cartierul general al politiei pariziene incepe un proces care e deja in curs in restul Frantei - o serie de interviuri individuale cu familii care risca sa fie expulzate, in baza noii legislatii privind imigratia.

Ministrul de interne Nicolas Sarkozy a respins apelul ca imigrantilor sa li se dea vize de sedere in masa.

Pentru multi interviul de acum de la politie reprezinta o ultima sansa de a obtine statutul de rezident.

Guvernul de centru-dreapta a acordat o amnistie copiilor, care pot sa ramana in Franta pana la sfarsitul acestei luni, care este si sfarsitul anului scolar.

Multi dintre imigrantii care locuiesc in suburbiile Parisului provin din nordul Africii

Un mediator numit de guvern, al carui rol este sa inlesneasca procesul de acordare de vize parintilor cu copii la scoala, a spus ca e posibil ca familiile care nu indeplinesc criteriile necesare sa fie fi expulzate.

Iar ministrul de interne Nicolas Sarkozy a confirmat ca nu toata lumea va primi permis de rezidenta.

Numarul interviurilor programate sa aiba loc la Paris cu familiile de imigranti se ridica la doua mii.

La sfarsitul saptamanii trecute, noile masuri luate de guvern au fost tinta unor demonstratii de protest. In esenta, aceste masuri inseamna ca oamenii care se afla ilegal in Franta de mai multi ani nu mai obtin automat drept de sedere.

Sursa: Bbc.co.ukTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.