Iranul respinge orice data limita pentru raspunsul sau la o oferta a marilor puteri, care vizeaza suspendarea programului de imbogatire a uraniului, a declarat ieri purtatorul de cuvant al diplomatiei iraniene, Hamid Reza Assefi.
"Vom da raspunsul luna (iraniana) viitoare’’, (23 iulie-22 august), a adaugat purtatorul de cuvant, in timp ce SUA au anuntat vineri ca asteapta un raspuns din partea Iranului, cu ocazia unei reuniuni la 5 iulie, intre responsabili iranieni si europeni. "O data limita nu este in discutie, credem ca astfel de declaratii nu sunt constructive si nu vor ajuta la rezolvarea problemei’’, a adaugat purtatorul de cuvant. Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad indicase deja ca Teheranul intelege sa raspunda la oferta catre sfarsitul lunii Mordad, care se incheie la 22 august. Oferta a fost prezentata la 6 iunie, de cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate (China, SUA, Franta, Marea Britanie, Rusia) si Germania.

Occidentalii contau initial pe un raspuns al Iranului pana la 29 iunie, cu ocazia unei reuniuni a ministrilor de Externe din G8. Intr-un comunicat, acestia din urma si-au exprimat ‘’deceptia’’ in legatura cu intarzierea Teheranului si i-au cerut un raspuns la 5 iulie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.