Liderul retelei teroriste a cerut sunnitilor sa raspunda militar siitilor.

"Singura cale de a va regasi libertatea este sa realizati propriul vostru Jihad", le-a transmis Bin Laden sunnitilor din Irak. Liderul terorist a declarat in numeroase rinduri pina acum ca sunnitii din Irak sint "anihilati" de siiti si de infideli. "Cei care sint neinarmati in tara celor doua fluvii (Irak - n.r.) sint supusi genocidului comis de bande de tradatori plini de ura", a mai spus Bin Laden, cu referire la siiti. Mesajul postat vineri seara pe Internet si lung de 19 minute este cel de-al doilea de saptamina trecuta, dupa ce anterior Bin Laden deplinsese moartea fostului lider al al-Qaeda din Irak, al-Zarqawi.

Schimbare de mesaj

"Nu este posibil ca o multime de oameni din sud (in majoritate siiti) sa se alature Americii si aliatilor sai pentru a ataca (bastioanele sunnite) Fallujah, Ramadi, Baaquba, Mosul, Al-Qaim si alte orase si sate si sa creada ca regiunile lor vor fi crutate", a amenintat Bin Laden. Pe caseta, Bin Laden ii numeste pe siiti "tradatori si agenti ai americanilor". Mesajul lui Bin Laden catre sunniti reprezinta o schimbare in discursul al-Qaeda, care pina in prezent a evitat sa ii critice pe siiti. Al-Zarqawi a transmis in trecut mesaje indreptate impotriva siitilor, insa era contrazis imediat de Bin Laden. Mai mult, anul trecut armata americana din Irak a interceptat o scrisoare semnata de Ayman al-Zawahiri, numarul doi din reteaua al-Qaeda, care ii cerea lui Zarqawi sa puna capat politicii sectare din Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.