Discutiile tensionate din timpul dineului privat dintre Condoleezza Rice, secretarul de Stat american, si Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, au fost inregistrate pe ascuns de reporteri.
Interceptarea arata ca "Serghei" si "Condi" impartasesc pozitii opuse in ceea ce priveste situatia din Irak sau din Afganistan, sau apropiatul summit G8. Discutia privata dintre cei doi oficiali nu are practic nici o legatura cu pozitiile adoptate de "Condi" si "Serghei" in conferinta de presa comuna ce avusese loc cu doar citeva ore inainte. Inregistrarea discutiei dintre cei doi diplomati a fost posibila datorita unui reportofon care ramasese deschis, in ciuda faptului ca presa se retrasese din incapere.

In timpul dineului privat, Rice a propus celor doua parti sa isi arate mai puternic sustinerea fata de noul guvern irakian. Lavrov in schimb a refuzat, motivul fiind ca "noul guvern nu a facut indeajuns in procesul de reconciliere nationala". "Sint intotdeauna sensibila la soarta irakienilor", a replicat Rice. "Iata ca stam aici la Moscova, sau la Washington, sau la Paris, si le spunem sa faca eforturi in ceea ce priveste acordul national, in timp ce fratii si surorile lor sint ucise. Cred ca pur si simplu este nedrept", a mai spus Rice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.