Un amendament la Legea americana a Imigratiei ar putea scuti de viza cetatenii din statele membre UE care au trimis trupe in Irak si Afganistan, situatie care s-ar putea aplica si Romniei dupa aderarea la UE, relateaza Washington Times, in editia electronica.
Dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, Statele Unite au avut nevoie de noi aliati, iar problema recunoasterii acestui devotament a fost ridicata recent in dezbaterile din Senatul SUA pe tema Programului pentru anularea vizei. Doar cetatenii din 27 de state pot calatori in prezent fara vize in Statele Unite, acest drept fiindu-le refuzat multor aliati importanti ai Statelor Unite din Europa Centrala si de Est, precum si din Asia.

Un amendament la Legea Imigratiei, introdus recent de senatorii Rick Santorum si Barbara Mikulski, propune exceptii de la regulile normale pentru aliatii Statelor Unite care sint membri ai Uniunii Europene si care au contribuit cu cel putin un batalion la operatiunile din Irak si Afganistan. in momentul de fata, in acest profil se incadreaza o singura tara, Polonia, urmata indeaproape de Romania, care are perspective clare de aderare la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.