Detinutul Ilici Ramirez Sanchez, mult mai cunoscut sub numele de Carlos Sacalul, in prezent aflat intr-o inchisoare de maxima securitate din Paris, unde isi executa condamnarea pe viata pe care a primit-o in 1994, a anuntat ca il da in judecata pe generalul Philippe Rondot care l-a arestat, care il acuza ca l-a rapit dintr-o tara straina.
Sacalul, unul dintre cei mai cunoscuti asasini/teroristi din lume, este cetatean venezuelean si a fost prins in Sudan, in anul 1994, si abia apoi a fost adus - in mare secret - la Paris, unde a fost judecat. Carlos se bazeaza pe un interviu acordat de generalul francez in ianuarie, ziarului Le Figaro, in care singur a povestit cum a procedat cind "l-a prins" pe Carlos Sacalul.

Avocata acestuia spune ca, din descrierea facuta de insusi Philippe Rondot, procedura nu poate purta decit numele de "rapire de persoana de pe teritoriu strain". Or, rapirea este interzisa de mai multe legi internationale, recunoscute de Franta. Prin urmare, desi l-a arestat pe cel mai teribil terorist, Rondot a uzat de rapire si a incalcat legea. Carlos, acum in virsta de 56 de ani, spera ca va cistiga invocind "viciile de procedura" ale autoritatilor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.