Ministrul bulgar al apararii, Vaselin Bliznakov, a anuntat modernizarea celor trei baze militare care vor gazdui efectivele americane din Bulgaria la sfarsitul lui 2007 sau inceputul lui 2008. "Zeci de milioane de dolari vor fi investite pentru modernizarea acestor baze", a adaugat ambasadorul american in Bulgaria, John Beyrle.
Privita ca o cutie a Pandorei, predarea bazelor bulgaresti soldatilor Statelor Unite urmeaza sa imbunatateasca infrastructura, sa determine crearea de noi locuri de munca si sa creasca indicele de consum. Cu toate acestea, presa din tara vecina sublinia, ieri, ca Bulgaria va primi mai putin de cinci procente din suma de 100 milioane de dolari alocata de catre Pentagon pentru modernizarea si deservirea celor trei baze americane ce vor fi instalate pe teritoriul bulgar, bani care vor intra in conturile bancare ale firmelor bulgare. Cotidianul "Monitor" precizeaza ca firmele bulgare vor livra obiectivelor militare numai apa minerala, haine si articole marunte de consum, cum ar fi, de exemplu, pixuri, creioane si hartie.

In Bulgaria urmau sa soseasca, ieri, patru experti militari americani, pentru a face o evaluare si o analiza a utilitatilor din baze. Dupa aceea, ei vor pregati un raport in functie de care SUA vor anunta programele de modernizare a obiectivelor militare de pe teritoriul bulgar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.