Cei sapte membri ai echipajului navetei Discovery au sosit la centrul spatial Kennedy, de la Cape Canaveral, statul Florida, pentru lansarea care va avea loc sambata.
Acesta este cel de al doilea zbor in spatiu al unei navete americane dupa dezastrul Columbiei, in urma cu trei ani care s-a soldat cu moartea celor sapte astronauti. Lansarea va avea loc la ora 20.49, ora Romaniei. Discovery va transporta spre Statia Spatiala Internationala doua tone de provizii si un al treilea membru de echipaj, Thomas Reiter. NASA a suspendat lansarile in spatiu pe o perioada nelimitata dupa ce a descoperit o defectiune care ar fi putut avea efecte dezastruoase in timpul decolarii navetei in iulie 2005.

O bucata de spuma izolanta s-a desprins de pe rezervorul central. In 2003, naveta Colombia a fost distrusa din cauza unei defectiuni similare. Fragmentul de spuma a lovit scutul termic al navetei care s-a dezintegrat la intrarea in atmosfera deasupra statului Texas. Actuala misiune va dura 12 zile, iar in timpul in care Discovery se va afla pe orbita, astronatul Piers Sellers va efectua cel putin doua iesiri in spatiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.