Polonia va reduce la jumatate, la numai 500 de soldati, angajamentul sau militar promis pentru 2007 in Afganistan, in cadrul Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF), a anuntat ieri ministrul polonez al Apararii, Radoslaw Sikorski.
"Vom trimite in Afganistan jumatate din cei 1.000 de soldati promisi, insa pentru mai mult timp. Costul operatiunii nu se va schimba’’, a declarat Sikorski intr-un interviu acordat cotidianului Dziennik. Circa o suta de militari polonezi se afla in prezent in Afganistan. In august 2005, Varsovia a anuntat o marire a angajamentului sau militar in aceasta tara pentru perioada august 2007 - ianuarie 2008, cand statul-major al unui corp germano-polono-danez al NATO cu baza la Szczecin (nord-vestul Poloniei) va prelua comanda prin rotatie a ISAF. Sikorski nu a precizat cat timp vor ramane cei 500 de militari polonezi in cadrul ISAF.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.