Cele doua intalniri neoficiale au avut loc in pofida cererii presedintelui francez Jacques Chirac ca ele sa inceteze. Cea mai recenta intrevedere intre cei doi politicieni a avut loc week-end-ul trecut, cand Sarkozy s-a aflat la Londra intr-o vizita particulara.

Oficial, ministrul francez a depus o jerba de flori la statuia lui Charles de Gaulle din Covent Garden si s-a intalnit doar cu omologul sau britanic, John Reid. In realitate, insa, consilierii lui Sarkozy au confirmat sambata ca el s-a intalnit si cu Blair.

De alfel, remarcile facute de premierul britanic in cursul acelei intrevederi au ‘’inspirat’’ un discurs tinut ulterior de Sarkozy in fata reprezentantilor partidului sau, Uniunea pentru o Miscare Populara. Dezvaluirea stransei relatii de prietenie dintre Blair si Sarkozy intervine intr-un moment dificil al campaniei ministrului de Interne pentru a-i succeda lui Chirac la conducerea statului. Apropierea lui Sarkozy de Blair s-ar putea sa fie privita cu multa suspiciune de o buna parte a electoratului francez, care vede in premierul britanic un prototip al modelului anglo-saxon atat de detestat de ei, comenteaza publicatia citata.