Ministrul francez de Interne Nicolas Sarkozy s-a intalnit de doua ori in ultimele saptamani cu premierul britanic Tony Blair pentru a primi consiliere politica din partea acestuia, inaintea campaniei prezidentiale franceze din 2007, relateaza in editia de ieri publicatia britanica The Observer.

Cele doua intalniri neoficiale au avut loc in pofida cererii presedintelui francez Jacques Chirac ca ele sa inceteze. Cea mai recenta intrevedere intre cei doi politicieni a avut loc week-end-ul trecut, cand Sarkozy s-a aflat la Londra intr-o vizita particulara.

Oficial, ministrul francez a depus o jerba de flori la statuia lui Charles de Gaulle din Covent Garden si s-a intalnit doar cu omologul sau britanic, John Reid. In realitate, insa, consilierii lui Sarkozy au confirmat sambata ca el s-a intalnit si cu Blair.

De alfel, remarcile facute de premierul britanic in cursul acelei intrevederi au ‘’inspirat’’ un discurs tinut ulterior de Sarkozy in fata reprezentantilor partidului sau, Uniunea pentru o Miscare Populara. Dezvaluirea stransei relatii de prietenie dintre Blair si Sarkozy intervine intr-un moment dificil al campaniei ministrului de Interne pentru a-i succeda lui Chirac la conducerea statului. Apropierea lui Sarkozy de Blair s-ar putea sa fie privita cu multa suspiciune de o buna parte a electoratului francez, care vede in premierul britanic un prototip al modelului anglo-saxon atat de detestat de ei, comenteaza publicatia citata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.