Abdul-Khalim Saydullayev, liderul separatistilor ceceni, a fost ucis simbata de fortele de securitate ruse.

Abdul-Khalim Saydullayev, liderul separatistilor ceceni, a fost ucis in cadrul unei operatiuni militare comune, organizate de fortele de securitate rusesti si de armata rusa, sprijinite insa si de oficialitatile cecene proruse. Se pare ca Saydullayev se intorsese de numai o saptamina in Argun, satul sau natal, informatiile fiind oferite rusilor chiar de anumiti apropiati ai fostului lider cecen. Saydullayev a fost "vindut" rusilor de catre un apropiat al sau, pentru infima suma de 50 de dolari, dupa cum a informat chiar Razman Kadyrov, premierul pro-rus al Ceceniei. Turnatorul era un narcoman, si ar fi folosit acesti bani pentru a-si cumpara droguri, relateaza Associated Press si Ria Novosti. Saydullayev a fost incercuit intr-o casa, in care se afla alaturi de alti trei sau patru rebeli, informeaza presa rusa de ieri, care citeaza surse din FSB (principalul serviciu secret rusesc).

Canalul de televiziune NTV a anuntat ca in schimbul de focuri a fost ucis cel putin inca un rebel. Chiar si atacatorii au suferit pierderi, oficialitatile ruse anuntind ca un ofiter de securitate rus si un politist cecen au fost de asemenea ucisi. Saydullayev fusese numit in 2005 lider al rebelilor ceceni, dupa ce Aslan Mashadov, fostul lider, fusese si el ucis de Moscova.

Lovitura de imagine

"Uciderea lui Saydullayev reprezinta o lovitura imensa pentru teroristi", a declarat pentru televiziunea de stat rusa Ramzan Kadyrov, premierul- marioneta impus de Kremlin in Cecenia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.