O statistica infioratoare: la fiecare 14 zile, cineva incearca sa se sinucida de pe Golden Gate, din golful San Francisco.

Sinuciderea este a 11-a cauza a mortilor in SUA, mai comuna decat crimele. Aproximativ 90% din cei care au incercat sa se sinucida nu o mai fac a doua oara si duc o viata normala, arata statisticile. Pe Golden Gate, un pod suspendat, lung de 1.500 de metri, exista camere video de monitorizare si patrule care urmaresc sa depisteze comportamentul neobisnuit al potentialilor sinucigasi. Uneori, patrulele ajung prea tarziu. O echipa CNN a surprins pe camera video o asemenea experienta. Aflata pe pasajul pietonal al podului, ea a asistat la actiunea sinucigasa a unui tanar.

"N-am vrut ca cineva sa ma opreasca. Am vrut sa mor". Asa incepe povestea unui sinucigas, care a vazut moartea cu ochii. Kevin Hines are 25 de ani si, in urma cu sase ani, in vremea studentiei, a inceput sa auda voci. Intr-o zi, a luat autobuzul care traversa renumitul pod Golden Gate, deoarece auzise ca este locul unde te poti intalni cu moartea relativ usor. A ramas pe pod aproape 40 de minute fara ca cineva sa-l intrebe daca e ceva in neregula cu el. Cand un turist l-a rugat sa-i faca o fotografie, Hines si-a spus ca acesta este momentul. A facut fotografia si a sarit. Dumnezeu l-a salvat. Hines a supravietuit. Experienta saltului mortal l-a facut sa-si dea seama ca vrea sa traiasca. Acum Kevin urmeaza un program strict de reabilitare pentru a scapa de depresie si militeaza pentru instalarea de bariere de protectie pe podul din San Francisco.

Anual, aproape 25 de sinucigasi isi gasesc sfarsitul pe Golden Gate. Alaturi de Turnul Eiffel din Paris, Domul din Milano, Bazilica Sf. Petru, Empire State Building din New York si Podul Sydney, podul din San Francisco este una dintre cele mai impunatoare constructii din lume, dar si o punte a suspinelor. Nu intamplator, Golden Gate si-a capatat renumele de locul unde se comit cele mai multe sinucideri din lume. De la construirea sa in 1937 au fost consemnate 1.300 de salturi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.