Venezuela a anuntat ca va cumpara de la Rusia noi avioane de lupta care sa inlocuiasca vechile avioane americane.

In cadrul unei ceremonii militare organizata la Caracas, presedintele Hugo Chavez a primit si o mitraliera de asalt Kalashnikov- prima dintr-un lot de 100.000 care vor veni din Rusia.
Vorbind la televiziunea de stat, presedintele Chavez a anuntat ca pana la sfarsitul anului Venezuela va primi 24 de avioane Sukhoi SU-30.

El a precizat ca daca pretul petrolului va ramane ridicat, atunci va cumpara si cateva avioane Sukhoi SU-35, care sunt mult mai avansate.
Rusia e mai mult decat multumita sa furnizeze tehnologie militara Venezuelei, mai ales ca acum Statele Unite refuza sa mai faca acest lucru.

Autoritatile americane afirma ca presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, este o amenintare pentru regiune din cauza agendei sale nationaliste.
Dar liderului venezuelean nu pare sa ii pese de parerea pe care o are administratia americana in ceea ce il priveste.

Mitraliere de asalt

La o ceremonie militara organizata la Caracas, i-a fost prezentata prima mitraliera Kalashnikov, care devine proprietatea lui.

Este prima dintr-un lot de 100.000 de mitraliere pe care Rusia le va furniza Venezuelei.
Purtand o bereta rosie de armata si o uniforma de lupta kaki, presedintele Chavez a tras si primul foc cu noua sa mitraliera, spre o tinta imaginara.
Cei care il stiu pe presedintele Venezuelei si cunosc cariera sa lunga de ofiter in armata nu sunt surprinsi de interesul sau in tehnologie militara.
Dar criticii il acuza ca transforma Venezuela intr-o societate militarista.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.